Sedona Methode weekends

Wat houdt een weekend Sedona Methode in?

Naast het oefenen met De Sedona Methode en het verdiepen van deze “kunst van het loslaten” zullen we gedurende dit weekend aandacht geven aan het thema “Ruimte”.

Ruimte is een begrip wat we vaak hanteren in fysieke zin. Die ruimte (bijvoorbeeld een kamer) heeft dan bepaalde afmetingen.

Daarnaast kun je ook kijken naar de ervaring van ruimte. Hoeveel ruimte ervaar je in je leven? In je relatie? In je werk? Geef je jezelf de ruimte? Geef je de ander de ruimte? Hoe ervaar je je leven in termen van ruimte?

De Sedona Methode is heel geschikt “gereedschap” om zoiets abstracts als “Ruimte”, te onderzoeken en direct te ervaren.
Beperkende overtuigingen, negatieve gedachten en gevoelens met betrekking tot je beleving van ruimte, worden herkend en zonder veel moeite losgelaten. Dit werkt bevrijdend.
Door het oefenen met ruimte geven aan al datgene wat we ervaren, ontdekken we dat wat we in essentie zijn Ruimte is.

 

 Ervaar hoe het is om moeiteloos te leven. 

Als arts zie ik dagelijks mensen die worstelen met spanning, stress en verzet tegen de situatie waarin ze zich bevinden. Dat maakt hun levens-ruimte klein.
Hoe vind je meer ruimte, vitaliteit en welzijn?

Ervaar hoe het is om te leven zonder weerstand.
Weerstand laten gaan is de essentie van “de kunst van het loslaten”, de Sedona Methode.
De Sedona Methode is een eenvoudige techniek waarmee je heel direct, negatieve gevoelens, beperkende overtuigingen, maar ook vermoeidheid, pijn etc. loslaat.
Dat schept ruimte en rust.
Je kunt de beperkende begrenzingen die je je zelf hebt opgelegd loslaten en op deze wijze je levens-ruimte opnieuw vorm.
Verzet en spanning lossen op.

Je ontdekt dat leven moeiteloos kan zijn.

 

Coaching skills.

Inclusief in deze cursus is dat we niet alleen onszelf bekwamen in loslaten, maar ook coaching skills leren om mensen in onze omgeving te helpen stress en spanning op te lossen.

Van brandjes blussen naar preventie.

Opvallend in de huidige zorgsystemen is de symptomatische benadering: we doen pas iets als het probleem er al is. We grijpen als het ware stroomafwaarts in.
In mijn ervaring levert de Sedona Methode een belangrijke bijdrage aan gezondheidsbevordering: Het is gereedschap waarmee je stroomopwaarts, zelf je gezondheid vorm kan geven.

Het geeft direct ontspanning, meer vitaliteit en een toename van welbevinden.

Deze wijze van loslaten stelt ons in staat om, hier en nu, ons verzet tegen wat er is te herkennen. Om vervolgens stress, oude denkpatronen en ongezonde gewoontes in het moment te laten gaan.

Wat wij voelen en denken is niet neutraal.

Recente wetenschappelijke studies laten zien dat wat wij denken en voelen onze genetische expressiebeïnvloedt. Negatieve gevoelens zoals angst, depressie en schaamte worden in ons lichaam vertaald in ongunstige commando’s die de ontstekingsneiging bevorderen en de functie van het immuunsysteem verminderen. Daarentegen hebben humor en gevoelens zoals blijheid en vrede, een gunstige ontstekingsremmende en immuun-stimulerende werking.
De Sedona Methode stelt ons in staat om zó om te gaan met wat wij denken en voelen, dat de genetische expressie onze gezondheid en welzijn ten goede komt.

Voorbeeld: De meesten van ons weten dat beweging belangrijk is. Wat maakt dan dat zoveel mensen er toch niet toe komen om voldoende te bewegen? Verzet. Tegenzin. Sabotage? Deze beperkingen zijn op te lossen met loslaten. Van binnenuit. Moeiteloos. Je ontdekt dat het loslaten van verzet niet meer is dan een besluit.

 

Beweging
Marianne Huijbregts gaat zorgen voor een optimale energiestroom. Zij zal de loslaatsessies afwisselen met Qi Gong zodat we de leerprocessen ondersteunen met beweging.

We zien er naar uit je in november te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Maarten Klatte & Marianne Huijbregts

 

Sedona Methode weekend 2018

Programma 16, 17 en 18 november 2018

Dit weekend heeft als thema: Ruimte.

Vrijdagavond 16 november 19:30 uur: aankomst en registratie in cursusruimte
Aansluitend van 20.00 tot 21.30 uur: Overzicht van de verschillende vormen van loslaten en eerste oefeningen.
Zaterdag- en zondagochtend starten we om 9.30 uur
Lunchpauze op beide dagen van ongeveer 13 tot 14:30 uur
Zaterdagmiddag-sessie van 14:30 tot 17:45 uur
Zaterdagavond-bijeenkomst van 20:00 tot 21:30 uur
De cursus eindigt op zondagmiddag 18 november, om ongeveer 17:30 uur

Locatie en verzorging

We werken in een prachtige cursus-ruimte. In de pauzes kun je heerlijk wandelen in het bos. Tussen de middag zijn er lunch-buffetten (op zaterdag en zondag). Deze zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Cursusprijs

De cursusprijs bedraagt € 365,-. Partners betalen 285 pp en studenten 200. Dit is inclusief thee, koffie en lunch-buffetten op zaterdag en zondag. Eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen.

Aanmelden

 

Je ontvangt dan een factuur.
Na ontvangst van de betaling sturen we je een bevestiging van je aanmelding.
Annuleren kan tot 2 weken voor de cursus. Het cursus-bedrag wordt dan teruggeboekt, minus 25,- administratiekosten.

Logies

Het is mogelijk om te overnachten op Landgoed ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD, Leusden.
Overnachten is optioneel. Het is vooral aan te bevelen voor hen die verder weg wonen. Overnachtingen kun je zelf boeken bij de Internationale School voor Wijsbegeerte: WWW.LANDGOEDISVW.NL. Tel: 033-465.07.00, INFO@ISVW.NL  Boek tijdig!

Data Sedona Methode weekenden

16, 17 en 18 November 2018
te Leusden door Maarten Klatte
Meer informatie      inschrijven niet meer mogelijk

24, 25 en 26 mei 2019
David Ellzey (EN)
Meer informatie    inschrijven niet meer mogelijk